مرکز پژوهش های مجلس و اتاق اصناف ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند

اتاق اصناف ایران و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی عصر روز گذشته (شنبه) تفاهمنامه همکاری در حوزه شناسایی و مطالعه مقررات و قوانین حاکم بر اصناف و تاثیر آن بر حوزه کسب وکارهای کوچک و متوسط امضا کردند

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از اتاق اصناف ایران، هدف از امضای این تفاهم نامه همکاری و تسهیل ارتباط میان طرفین در حوزه شناسایی و مطالعه مقررات و قوانین حاکم بر اصناف و تاثیر گذاری مستقیم و غیر مستقیم قوانین موثر بر حوزه کسب و کار بنگاه های کوچک و متوسط به ویژه در ارتباط با حلقه های مفقوده زنجیره فرایند توسعه اقتصادی (تولید، توزیع، مبادله و مصرف)، بررسی افزایش توان رقابتی بنگاه های کوچک، رفع نقاط ضعف مقررات و بهبود محیط کسب و کار، تعیین حدود بهینه دخالت دولت در بخش خصوصی و نحوه تامین مالی نهادهای متولی بخش خصوصی است. 
این تفاهمنامه را «علی فاضلی» رییس اتاق اصناف ایران و «کاظم جلالی» رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی امضا کردند. 

قوانین و آیین نامه های حوزه کسب و کار کوچک نیازمند اصلاح فوری


در مراسم امضای این تفاهم نامه رییس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه قوانین و آیین نامه های مربوط به حوزه اصناف نیازمند اصلاح فوری است، گفت: بازار آرام حاصل تعامل اصناف با دولت و دیگر دستگاهای مرتبط است و اتاق بنا دارد این تعامل را با همه ارکان نظام از جمله مجلس گسترش دهد.
علی فاضلی با اشاره به اینکه اتاق اصناف ایران به دنبال تعامل برای حل مشکلات اصناف است، افزود: اتاق اصناف ایران به دنبال انجام کارهای زیربنایی و توسعه پایدار است، حوزه تولید و توزیع و تجارت از پتانسیل های خوبی برای ایجاد اشتغال پایدار برخورداراست.
وی تصریح کرد: اصل ایراد در قوانین هم عرض است که در اصلاح و لغو مقررات و آیین نامه های مخل کسب و کار توفیق کمی داشته ایم و اگر مجلس کمک کند می توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم .
رییس اتاق اصناف ایران گفت 650 هزار بنگاه تولیدی کوچک و متوسط در حوزه اصناف فعالیت می کنندو که دربرخی موارد مانند صنایع چوب و پوشاک مزیت شان از صنعت بیشتر است.
وی با بیان اینکه یقین دارم برخی از مشکلات اصناف با همکاری مجلس حل خواهد شد، افزود: حوزه توسعه صادرات اتاق اصناف باید فعال شود و باید کمک کنیم تا قوانین ناقض اصلاح شوند .
فاضلی با بیان اینکه اصناف بخش مهمی از بار اشتغال زایی را در کشور به عهده دارند، تصریح کرد: باید با رفع بندهای اصناف از ظرفیت های خوب این بحش مهم استفاده شود. تشکیل کمیته مشترک اتاق اصناف ایران و مرکز پژوهش های مجلس می تواند اولویت های مهم رفع موانع بر سر راه فعالیت بنگاه های کوچک اقتصادی را استخراج و راه حل های عبور از این وضعیت را تبیین و پیشنهاد کند. 

مجلس از ظرفیت اصناف در اشتغالزایی استفاده می کند


رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز در مراسم امضای تفاهمنامه گفت: اصناف در اشتغال زایی نقش بسیار مهمی دارند و مرکز پژوهش ها از تمام ظرفیت ها و مطالعات اتاق اصناف ایران استفاده خواهد کرد.
کاظم جلالی افزود: اصناف ایران بیشترین بار اشتغالزایی را در کشور برعهده داشته و نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کشور دارند و مورد اتکا مردم و رهبری هستند.
وی تصریح کرد: اصناف بیشترین ارتباطات را با مردم دارند و با توجه به اینکه امسال سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است باید از ظرفیت اصناف در اشتغال استفاده و تولید کشور را تقویت کرد.
جلالی با بیان اینکه این تفاهم نامه به منظور بالا بردن ظرفیت های بیشتر اتاق اصناف ایران صورت گرفته است، گفت: تفاهم نامه همکاری امضا شده تا بتوانیم از ظرفیت اتاق اصناف ایران در حوزه هایی که مربوط به اصناف است و تاثیر گذار هستند، استفاده کنیم.
وی گفت:در وهله اول باید با نگاه آسیب شناسانه به قوانین مربوط به حوزه اصناف نگاه کنیم واز این فرصت سه ساله مجلس برای برداشتن گام های مثبت برای رفع نقایص تلاش کرد.
رییس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به بهره گیری از ظرفیت اصناف برای تقویت سیاست های اقتصادی افزود: اینکه تنها نمایندگان مجلس بخواهند خلا های قانونی را رفع کنند، میسر نیست و باید از نگاه کارشناسانه اصناف نیز بهره بگیرند و کسانی که ذی نفع امر قانون هستند به نحوی باید موثر و تاثیرگذار در قانون گذاری باشند.

کد خبر 20894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =